søndag 30. august 2009

Temakveld i Vestby Hesteklubb 3. august 2009

Onsdag 3. august arrangerte Vestby Hesteklubb en temakveld med Equiterapeut Elisabeth Haukeland på Revhaug Islandshestgård på Vestby. Jeg var ansvarlig for påmelding og organisering og det var rundt 20 deltakere.


Elisabeth hadde tegnet på en hest med rød og grønn stift. Det grønne viste hestens knokler og bein mens de røde strekene viste ligamenter...

Ved å stikke fingrene under hestens mage kan man få hesten til å heve ryggen og på den måten tvinge den til å strekke ut og avlaste muskelspenninger i ryggen etter rideturen.

Vi lærte en god del om hestens anatomi og fikk tips om utstrekkingsøvelser og triks for å få hestens muskler til å slappe av hvis de har blitt overbelastet.


Det krever en del for å strekke ut frambeina på en hest, selv om den er myk som denne islandshesten var.

Etter den praktiske demonstrasjonen fikk deltakerne se bilder fra disseksjon av døde hester. Vi fikk se hvordan muskler, knokler og innvoller ser ut i virkeligheten og det var overraskende hvor stort hestens hjerte er, mens hestens mage er bitte liten.


Jeg lærte i alle fall veldig mye i løpet av kvelden og vil takke hesteeieren for at hun var så tålmodig og lot oss låne hestens hennes, Trine Dahl for lånet av lokalet og anlegget og Elisabeth for en flott kveld med mange viktige tips til enhver hesteeier.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar