søndag 30. august 2009

Sommeren 2009 - Emily flytter tilbake til Leirfjord

Da Emily ble sluppet inn i flokken på Nybrot var det 8 hester som gjerne ville hilse på henne - samtidig... Hun tok seg noen runder rundt i gjerdet og prøvde å hindre at alle skulle snuse på henne samtidig, mens jeg løp etter og bad til høyere makter om at det måtte gå bra og at hun ikke snublet eller satte seg fast i bergene.


Det er ikke til å stikke under en stol at topografien og underlaget er veldig annerledes fra østlandet der hun har stått nå i 5 år. I fjor sommer var hun ikke med nordover for da hadde vi så kort sommerferie. Derfor var det nå hele 2 år siden sist hun hadde møtt de andre hestene i flokken.

Det gikk heldigvis veldig bra. Luna og Lucas trakk seg litt tilbake og lot den yngre garde gjøre seg ferdig med hilsingen før de avgjorde status.




Emily kom øyeblikkelig i brunst også og viste seg fra sin fineste side...








Luna og Lucas holdt seg litt i bakgrunnen og ventet på sin tur. De kjenner jo også Emily godt fra før.









Halvsøstera til Emily, Lyse teamet opp med henne ganske fort og den første timen gikk Emily og Lyse som om de skulle vært bundet sammen i tospann... Morsomt å se på.












To dager etter at vi kom fram dro jeg og Alf Terje ut på langtur i skogen. Alf Terje rei Emily mens jeg lånte Sara.


Vi bandt dem i hvert sitt tre og knøt tauet høyt opp på stammen slik at det skulle bli vanskeligere for dem å sette fast beina sine etter som de gikk rundt og beitet. Vi hadde oss en kort rast før det var på tide å fortsette den lange turen helt over til Fagervika.


Vel framme i Fagervika fikk Emily og Sara komme inn i et gjerde med masse mat.


Dagen etter hentet vi Gromgutten og Lykke til å holde dem med selskap i Fagervika og jobben som ugressbeitere gjorde de veldig bra.

Først transporterte vi Sara og Emily tilbake til Nybrot ved hjelp av hestehengeren, deretter fikk Gromgutten og Lykke lastetrening og skyss. Det gikk over all forventning og unghestene gikk rett på hengeren. Flinke!


En kveld vi drev og stable ved, hyret vi Emily som plenklipper og hun var meget fornøyd med det. Hun gikk aldri langt av gårde men holdt seg i nærheten av oss og beitet målrettet hvert eneste grønne strå i omegn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar